Miten PIR ja liiketunnistin toimivat?

Olet täällä:
< Kaikki aiheet

Kohde: Kaikki Reolinkin kamerat NVR:t

Miten PIR toimii?

Kohde: Reolinkin akkutoimiset kamerat.

PIR-anturi (passiivinen infrapuna-anturi) havaitsee anturin edessä olevan infrapunasäteilyn muutokset, jotka vaihtelevat kohteen lämpötilan ja pintaominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi ihmisen kulkiessa seinän ohitse, anturin seuraaman alueen lämpötila nousee huoneenlämpötilasta ruumiinlämpötilaan ja laskee sen jälkeen.

Anturi muuntaa infrapunasäteilyn muutoksen lähtöjännitteeksi, mikä puolestaan laukaisee havaitsemisen. Kohteilla, joiden lämpötila on samankaltainen, mutta pintaominaisuudet ovat erilaiset, voi olla myös erilaiset infrapunasäteilyominaisuudet, joten niiden liikkuminen taustaa vasten voi laukaista valvontalaitteen.

Laajakulmaiset kamerat yhdessä erittäin herkän PIR-liikeanturin kanssa eivät lähetä juuri lainkaan vääriä hälytyksiä. Alueella liikkuvat ihmiset eivät jää huomaamatta. Sovelluksen ponnahdusilmoitukset, sähköpostiviestit ja äänihälytykset (sireeni) kertovat liikkumisen havaitsemisesta.

Miten liikkuminen havaitaan?

PoE-kamerat ja langatonta verkkoa käyttävät kamerat hälyttävät liikkeen havaitsemisen jälkeen. Nämä kameran seurantanäytöt on jaettu useisiin pienempiin näyttöihin. Myös algoritmia hyödynnetään liikettä sisältävän näytön arvioinnissa, ja kamera käynnistää hälytyksen silloin, kun tällaisia liikettä sisältäviä näyttöjä on riittävän monta suhteessa näyttöjen määrään.

PIR-herkkyyden määritys Reolinkin ohjelmistossa

Kohde: Kaikki Reolinkin akkutoimiset kamerat.

Huomaa! Akkutoimiset kameramme tukevat kolmea PIR-herkkyyttä: korkea, keskimääräinen ja matala.

Kameran PIR-herkkyys voidaan määrittää kolmella eri alustalla.

Reolinkin sovellus

Kirjaudu kameraan ja siirry kohtaan ”Laiteasetukset -> PIR-liikeanturi -> PIR-herkkyys”, ja määritä PIR-herkkyys sitten näytöllä näkyvällä palkilla.

Reolink Client (Windows)

Siirry kohtaan ”Laiteasetukset -> RF-hälytykset ja määritä PIR-herkkyys”.

Via Reolink Client (Mac)

Siirry kohtaan ”Laiteasetukset -> Hälytys -> PIR”, ja määritä laitteen herkkyys.

Määritä alueet liikkeen havaitsemista varten Reolinkin sovelluksesta

Kohde: Kaikki Reolinkin kamerat/NVR:t lukuun ottamatta akkutoimisia kameroita.

Noudata jäljempänä annettuja ohjeita määrittääksesi Reolinkin kameroiden liikkeen havaitsemiseen käytettävät alueet Reolinkin sovelluksessa.

Vaihe 1. Käynnistä Reolinkin sovellus ja kirjaudu kameraan. Siirry sitten kohtaan ”Laiteasetukset -> Hälytysasetukset -> MD-asetukset -> Liikealueet

Vaihe 2. Valitse kynällä seurattavan alueen hälyttämättömät alueet. Valintoja voi muuttaa tarvittaessa käyttämällä pyyhekumia. Tallenna asetukset painamalla ”Tallenna”.

Sisällysluettelo