Mikä on Time Lapse eli ajastettu kuvaus?

Olet täällä:
< Kaikki aiheet

Ajastettu kuvaus, joka tunnetaan myös nimellä intervallivideo tai Time Lapse, on kuvaustekniikka, joka tiivistää ajan. Kamera kuvaa joukon valokuvia tietyin aikavälein ja myöhemmin yhdistää valokuvasarjan videoksi. Muutaman minuutin, tunnin tai jopa useiden vuosien prosessi tiivistetään lyhyeksi ajaksi ja toistetaan videona. Intervallivideossa esineiden tai kohtausten hidas muutos pakataan lyhyeksi ajaksi, tarjoten upean videon tapahtumista, joita ei paljaalla silmällä yleensä voida havaita.

Esimerkiksi kukannuppujen kukinta kestää noin 3 päivää ja 3 yötä, mikä on 72 tuntia. Yksi kuva valokuvataan puolen tunnin välein, ja pienet muutokset kukinnan liikkeessä tallennetaan peräkkäin. Yhteensä 144 kuvaa kuvataan ja esitetään sitten videolla normaalilla kuvataajuudella (24 kuvaa sekunnissa). Videon pituudeksi tulee 6 sekuntia.

Koskee seuraavia malleja: RLC-510A; RLC-520A; RLC-810A; RLC-811A; RLC-820A; RLC-822A; RLC-1220A; E1 Outdoor; ja Reolink akkukäyttöiset kamerat päivitetyllä laiteohjelmistolla (Argus 2; Argus 3; Argus Eco; Argus PT; Reolink Go PT).

 

Sisällysluettelo